top of page

- O M   H A G A S T U A -

Hagastua er en nydelig gammel husmannsplass som ligger idyllisk til i naturskjønne omgivelser i Romedal, ei lita bygd i Stange kommune i Hedmark. Tunet rammes inn av gårdens 3 gamle sjarmerende uthus som danner en lun og harmonisk atmosfære, og som gir deg følelsen av å bli satt 100 år tilbake i tid! Når du kommer inn på tunet, kan du se hønene trippe rundt, på beitene gresser det 8 islandshester, 2 shetlandsponnier og 5 alpakkaer!

 

Når jeg kjøpte Hagastua i 2000, hadde det stått tomt i 19 år! I 2003 begynte jeg bygging av ny driftsbygning, som i dag rommer stall, salrom, bad / wc, 2 hybler med felles kjøkken, verksted, garasje, kontor og aktivitetsrom. Årene har gått med til oppussing / restaurering, opparbeiding av sansehage, gårdsdam, tun og beiteområder. Jeg legger stor vekt på å holde uterommet i orden, slik at de som kommer på besøk skal trives, og fylles med ro og harmoni når de entrer tunet.

 

Høsten 2015 utvidet jeg med å kjøpe naboeiendommen Søberget, som ligger et steinkast unna. Her har vi vårt avlastningstilbud, i tillegg til 18 mål med skogsbeite til våre hester. Vi leier også ut Søberget til overnatting, den tiden vi selv ikke bruker huset.

 

Her kan du laste ned og skrive ut vår nye brosjyre!

bottom of page